Na vyšší pánvi zarestujeme nakrájenou slaninu, cibulku, mleté maso, stroužek česneku, pak přidáme špetku soli, koření a nasekané bylinky. Zalijeme plechovkou krájených rajčat. Promícháme, jakmile směs začne bublat, přikryjeme poklicí, stáhneme plamen na minimum a nechám probublávat cca 40 minut. Mezitím si nachystáme sýrovou omáčku - v rendlíku rozpustíme nastrouhaný cheddar ve smetaně. Masovou směs si dáme po změknutí masa na velký hluboký talíř, aby zchladla. Pár lžic omáčky si dáme naspod zapékací misky. Rozehřejeme troubu na 175 °C. Začneme plnit cannelloni. Můžeme si vzít na pomoc cukrářský zdobící sáček bez násadky (pro urychlení práce). Naplněné cannelloni skládáme vedle sebe do pekáčku. Náplň by měla vyjít přesně na jedno balení. Pokud by zbyla, navrstvíme ji nahoru. Přelijeme ještě jednou plechovkou krájených rajčat, natrháme lístky čerstvé bazalky a na to navrstvíme sýrovou omáčku. Zapečeme ve vyhrřáté troubě cca 30 minut, dokud se nezačnou nahoře dělat zlatá kolečka. Cannelloni s mletým masem po upečení ihned servírujeme.
Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem
Recept na velmi oblíbenou boloňskou omáčku, pasta alla bolognese. Směs z mletého masa, zeleniny a těch správných bylinek, která v kombinaci s těstovinami (ideálně špagety) sklidí velký potlesk!

Mleté maso a koření: Naučte se správné kombinace a vyzkoušejte prověřené recepty
Domácí mleté maso má mnohem lepší chuť a můžeme z něj připravit i jiné chutné pokrmy - nejen sekanou nebo karbanátky. Nakonec máme záruku, že bude kvalitní a čerstvé.

Autor:Markéta v troubě




Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena