Candát s rajčaty

Kombinace ryby s rajčaty se vždy hodí. Výborný a jednoduchý recept.


2.91691x
30 min

Ingredience

1 dlvývar
2 kscibule
1 kscandát
5-7 ksrajče
1 dlbílé víno

podle potřeby

olej
máslo

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Candáta očistíme a rozporcujeme. Cibule oloupeme a nasekáme. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky, případně použijeme celá cherry rajčátka. Komu nevadí slupka, neloupe.

Porce ryby osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji opečeme. Cibulku na másle orestujeme dozlatova. Přidáme rajčata, která jen lehce prohřejeme.

Vše dáme do zapékací mísy, vložíme porce ryby, kousky másla a pečeme v troubě asi 10 minut. Potom ryby podlijeme vínem, vývarem a pečeme doměkka.

Candáta s rajčaty podáváme s brambory.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Candát s rajčaty

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.