Candát pečený s cibulí

Candátek je snad jedna z nejlepších ryb! Zapečený s cibulí, smetanou a sýrem vám bude chutnat!


3.0948x
60 min

Postup přípravy

Rybu pokapeme citronovou šťávou, posolíme a dáme asi na 1 hodinu odležet. Poté ji zvolna asi 10 minut vaříme v osolené vodě v pekáči. Rybu vyjmeme, stáhneme z ní kůži, rozdělíme v půli a vykostíme. Půlky složíme do máslem vymaštěného pekáče, hustě posypeme na kolečka nakrájenou cibulí, pokapeme zbytkem másla a pečeme v troubě. Když je cibule měkká a začíná růžovět, vše zalijeme smetanou a zasypeme sýrem. Pečeme dál, dokud sýr nezrůžoví a smetana se z poloviny neodpaří.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Candát pečený s cibulí

Zpět na recept