Candát na žampionech

Recept na rybu pečenou na smetaně a žampionech. Vynikající, zdravý pokrm, kterým jistě nepohrdne žádný milovník rybích lahůdek.


2.91648x
45 min

Ingredience

sůl
50 gmáslo
600 gcandát
80 gžampióny
1 dlkysaná smetana
1-2 lžičkycitronová šťáva

Postup přípravy

Candáta podle potřeby očistíme. Rybu osolíme, uděláme v ní malé zářezy, do kterých vložíme malé kousky žampiónů. Dno pekáče poklademe kousky másla. Na ně položíme candáta, kterého opět pokryjeme kousky másla. Candáta na žampionech vložíme do rozehřáté trouby a za častého podlévání vodou ji pečeme doměkka. Upečeného candáta vyjmeme, do šťávy přidáme smetanu smíchanou s trochou citronové šťávy a solí. Takto připravenou omáčku přivedeme do varu a procedíme. Candáta na žampionech podáváme přelitého smetanovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou brambory v jakékoliv podobě.
user-icon

autor 59

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Candát na žampionech

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Maďarská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena