Candát na žampionech

Recept na rybu pečenou na smetaně a žampionech. Vynikající, zdravý pokrm, kterým jistě nepohrdne žádný milovník rybích lahůdek.


2.91648x
45 min

Postup přípravy

Candáta podle potřeby očistíme. Rybu osolíme, uděláme v ní malé zářezy, do kterých vložíme malé kousky žampiónů.

Dno pekáče poklademe kousky másla. Na ně položíme candáta, kterého opět pokryjeme kousky másla. Candáta na žampionech vložíme do rozehřáté trouby a za častého podlévání vodou ji pečeme doměkka. Upečeného candáta vyjmeme, do šťávy přidáme smetanu smíchanou s trochou citronové šťávy a solí. Takto připravenou omáčku přivedeme do varu a procedíme.

Candáta na žampionech podáváme přelitého smetanovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou brambory v jakékoliv podobě.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Candát na žampionech

Zpět na recept