Calzone s trojím sýrem

Přeložená plněná pizza je specialitou Neapole, tak proč jednou nezkusit pizzu trošku naruby.


3.01551x
90 min

Postup přípravy

Vypracujeme těsto a zatímco kyne, rozehřejeme olej a podusíme na něm cibuli, papriku a česnek. Přidáme bazalku, brokolici a víno nebo vodu, dusíme asi 5 minut. Potom kastrol odstavíme a do zeleniny vmícháme ricottu, mozzarellu, polovinu parmazánu, rozšlehaná vejce a trošku pepře. Zakryjeme a odložíme. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Vykynuté těsto zpracováváme několik minut a pak ho rozdělíme na 4 díly. Každý z nich rozválíme na menší obdélník. Doprostřed každého dáme čtvrtinu náplně tak, aby po okrajích zůstalo asi 3 cm volného těsta. Okraje potřeme studenou vodou a po délce těsto přehneme tak, aby náplň nevypadávala. Calzone přendáme na mírně pomoučený plech. Povrch těsta potřeme také vodou a posypeme parmazánem. Pečeme asi 20 minut, až těsto zezlátne. Podáváme se salátem nebo jen tak.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Calzone s trojím sýrem

Zpět na recept