Čalamáda: Zelenina na kyselo plná chuti a za pár korun. Jak připravit tu nejlepší?
Nakládaná zeleninová směs má své velké příznivce, podobně jako kyselé okurky. Tradičně se připravuje hlavně z čerstvého hlávkového zelí, do kterého se přidává další zelenina - typicky třeba papriky, cibule, mrkev, okurka nebo zelená rajčata, která nestihla dozrát.
Masáky na kmíně: Nejlepší houbová chuťovka s chlebem
Masák, růžovka, muchomůrka růžovka… říkáme jí různě, ale když ji najdeme v lese, víme, že si doma můžeme přichystat poklad. Růžovky nečeká žádný trojobal, ani omáčka nebo polévka. Nejchutnější a zároveň nejjednodušší jsou růžovky na kmíně! Stačí trocha sádla, kmín a sůl. K tomu chleba a kouzlo je dokonáno.
Autor:Moňulineczka



Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena