Čalamáda z červené řepy

Vyzkoušejte spojení zelí, červené řepy, cibule a papriky v lahodné čalamádě.


4.730x
0
1×

Postup přípravy

Očištěnou červenou řepu uvaříme s trochou octa do poloměkka. Pak ji oloupeme a nakrájíme ozdobným nožem na kostičky nebo širší proužky. Zelí a papriku nakrájíme na nudličky a cibuli nadrobno.

Zeleninu střídavě plníme do umytých skleniček. První vrsta paprika, na ní zelí, červená řepa a nahoru cibuli.

Smícháním octa, oleje, fenyklu, cukru a deka si připravíme nálev. Dobře ho promícháme a zalijeme všechny sklenice se zeleninou. Pokud nálev nevystačí, doplníme vodou nebo použijeme přecezenou vodu, ve které jsme vařili řepu - v tom případě bude čalamáda mít tmavě červenou barvu. Sklenice uzavřeme.

Čalamádu z červené řepy sterilujeme na 90°C asi 20 minut.
user-icon

autor .Renča.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čalamáda z červené řepy

Zpět na recept