Vaření.czReceptyBylinkový nadívaný bůček

Bylinkový nadívaný bůček

Recept na plněný bůček bylinkami.


4.715x
30 min

Ingredience

sůl
1.2 kgvepřový bok
drcený kmín

na potření

2 stroužkyčesnek

nádivka

2 ksvejce
mléko
2-3 ksrohlík
2 ksvejce natvrdo
100 gměkký salám
čerstvé bylinky

Postup přípravy

Připravíme si nádivku. Rohlíky nakrájíme, zalijeme mlékem a rozmočené rohlíky vymačkáme. K rohlíkům přidáme nasekané vejce, syrová vejce, jemně nakrájený nebo nastrouhaný salám a bylinky podle chuti. Na jaře můžeme použít i kopřivy. Podle chuti nádivku osolíme. Do bůčku prořízneme kapsu. Kapsu vytřeme utřeným česnekem se solí a lehce posypeme drceným kmínem. Pak bůček naplníme nádivkou. Kapsu spíchneme jehlicí nebo zašijeme, povrch osolíme a okmínujeme. Bylinkový nadívaný bůček vložíme do pekáče, podlijeme vodou a za občasného podlití pečeme v troubě asi 2 hodiny dozlatova. Hotový bylinkový nadívaný bůček nakrájíme na plátky a můžeme podávat. Nadívaný bůček je dobrý s brambory nebo nastudeno s bramborovým salátem.
user-icon

autor devianz

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bylinkový nadívaný bůček

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena