Bylinkový nadívaný bůček

Recept na plněný bůček bylinkami.


4.715x
30 min

Postup přípravy

Připravíme si nádivku. Rohlíky nakrájíme, zalijeme mlékem a rozmočené rohlíky vymačkáme. K rohlíkům přidáme nasekané vejce, syrová vejce, jemně nakrájený nebo nastrouhaný salám a bylinky podle chuti. Na jaře můžeme použít i kopřivy. Podle chuti nádivku osolíme.

Do bůčku prořízneme kapsu. Kapsu vytřeme utřeným česnekem se solí a lehce posypeme drceným kmínem. Pak bůček naplníme nádivkou. Kapsu spíchneme jehlicí nebo zašijeme, povrch osolíme a okmínujeme. Bylinkový nadívaný bůček vložíme do pekáče, podlijeme vodou a za občasného podlití pečeme v troubě asi 2 hodiny dozlatova.

Hotový bylinkový nadívaný bůček nakrájíme na plátky a můžeme podávat. Nadívaný bůček je dobrý s brambory nebo nastudeno s bramborovým salátem.
user-icon

autor devianz


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bylinkový nadívaný bůček

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká