Vaření.czReceptyBylinkové tofu s uzeným lososem

Bylinkové tofu s uzeným lososem

Recept ze sóji je vhodný pro každého vegetariána. Uzený losos už méně, ale kdo rád ryby, neodolá.


3.54x
15 min

Postup přípravy

Lososa v oleji (malé tenké plátky) slijeme a jen krátce prohřejeme na teflonové pánvi bez dalšího dochucování. Je dost slaný. Pak jej rozkrájíme na nudličky a odložíme stranou. Rajče omyjeme, rozkrojíme a vydlabeme střed se zrníčky. Tuhý zbytek i se slupkou nakrájíme na miniaturní kostičky. Bylinkové tofu nakrájíme a na lžičce olivového oleje osmahneme, hned zakápneme pravou sójovou omáčkou a lehce promícháme, aby si tofu zachovalo svůj tvar. Přidáme rajče a odstavíme. Příprava je rychlá, stačí 2 - 3 minuty. Bylinkové tofu servírujeme na talíř, přidáme nudličky lososa a posypeme tymiánem, který promneme mezi prsty, aby se pokrm ještě víc provoněl. Bylinkové tofu s uzeným lososem můžeme podávat i za studena. Vegetariáni vynechají rybu a nahradí ji třeba nastrouhaným uzeným sýrem. Můžeme také přelít rajčatovým dresinkem apod.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bylinkové tofu s uzeným lososem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena