Bylinkové rizoto

Aromatické rizoto s bylinkami, špenátem a zdobené parmazánem.


3.0229x
35 min

Postup přípravy

Rýži propláchneme pod teplou vodou a necháme okapat. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme.



Ve vyšší pánvi rozehřejeme olej, necháme na něm zpěnit cibuli s česnekem a přidáme rýži. Tu restujeme, dokud nezačne sklovatět, přilijeme víno a vývar a necháme přejít varem. Pak oheň ztlumíme a rýži trochu osolíme, opepříme, přidáme trochu muškátového oříšku. Rýži vaříme pod pokličkou asi 20 - 25 minut.



Špenát, rukolu a bylinky omyjeme, osušíme a nakrájíme nadrobno. Když je rýže uvařená, přidáme k ní bylinky, špenát a rukolu, odstavíme z ohně a necháme bylinky prohřát v rýži. Parmazán nastrouháme.



Rizoto upravíme na talíř a zdobíme parmazánem a rajčátky.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bylinkové rizoto

Zpět na recept