2 stroužky | česnek | |
sůl | ||
1.2 l | vývar | |
0.5 svazku | petrželka | |
1 ks | cibule | |
0.5 svazku | bazalka | |
100 g | špenát | |
100 g | parmazán | |
100 g | rukola | |
250 ml | bílé víno | |
2 lžíce | olivový olej | |
mletý černý pepř | ||
muškátový oříšek - strouhaný | ||
400 g | rýže na rizoto | |
cherry rajče |
Rýži propláchneme pod teplou vodou a necháme okapat. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme.
Ve vyšší pánvi rozehřejeme olej, necháme na něm zpěnit cibuli s česnekem a přidáme rýži. Tu restujeme, dokud nezačne sklovatět, přilijeme víno a vývar a necháme přejít varem. Pak oheň ztlumíme a rýži trochu osolíme, opepříme, přidáme trochu muškátového oříšku. Rýži vaříme pod pokličkou asi 20 - 25 minut.
Špenát, rukolu a bylinky omyjeme, osušíme a nakrájíme nadrobno. Když je rýže uvařená, přidáme k ní bylinky, špenát a rukolu, odstavíme z ohně a necháme bylinky prohřát v rýži. Parmazán nastrouháme.
Rizoto upravíme na talíř a zdobíme parmazánem a rajčátky.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena