Bylinkové rizoto

Aromatické rizoto s bylinkami, špenátem a zdobené parmazánem.


3.0229x
35 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
sůl
1.2 lvývar
0.5 svazkupetrželka
1 kscibule
0.5 svazkubazalka
100 gšpenát
100 gparmazán
100 grukola
250 mlbílé víno
2 lžíceolivový olej
mletý černý pepř
muškátový oříšek - strouhaný
400 grýže na rizoto
cherry rajče

Postup přípravy

Rýži propláchneme pod teplou vodou a necháme okapat. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme.

Ve vyšší pánvi rozehřejeme olej, necháme na něm zpěnit cibuli s česnekem a přidáme rýži. Tu restujeme, dokud nezačne sklovatět, přilijeme víno a vývar a necháme přejít varem. Pak oheň ztlumíme a rýži trochu osolíme, opepříme, přidáme trochu muškátového oříšku. Rýži vaříme pod pokličkou asi 20 - 25 minut.

Špenát, rukolu a bylinky omyjeme, osušíme a nakrájíme nadrobno. Když je rýže uvařená, přidáme k ní bylinky, špenát a rukolu, odstavíme z ohně a necháme bylinky prohřát v rýži. Parmazán nastrouháme.

Rizoto upravíme na talíř a zdobíme parmazánem a rajčátky.

user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bylinkové rizoto

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena