Vyzkoušejte snadný recept z kuřecích prsou naložených v majonéze s bylinkami, která můžeme servírovat jako hlavní chod, případně je použít jako součást zeleninového salátu.
Hodnocení
5.0
/ 5 (1x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
Ostatní
Kuřecí prsa bez kosti a kůže600 g
Marináda
Majonéza150 ml
Velká vejce1 ks
Bílý jogurt 3%100 ml
Olej3 lžíce
Polohrubá mouka2 lžíce
Mletý černý pepř
Mletá červená paprika1 lžička
Mleté chilli koření1/3 lžičky
Mletý sušený česnek3 lžičky
Sušená cibule2 lžičky
Drcený rozmarýn1 lžička
Drhnutý tymián1 lžička
Sušená šalvěj1 špetka
Podle chuti
Sůl
Podle potřeby
Olej na smažení
Postup přípravy
Nejdříve si připravíme marinádu. V míse promícháme majonézu s vejcem, jogurtem, olejem a polohrubou moukou. Poté přidáme mletý černý pepř, mletou červenou papriku, chilli, sušený drcený česnek, sušenou cibuli, sušený drcený rozmarýn a tymián, špetku sušené šalvěje a sušenou drcenou petrželku. Směs dobře prošleháme.
Kuřecí prsa očistíme a upravíme na tenčí a menší plátky, které osolíme a opepříme a naložíme alespoň na hodinu do marinády.
Poté je smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova a následně je necháme na ubrousku okapat.
Bylinkové kuřecí řízečky rozdělíme na porce a ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou brambory, ale stejně dobře bude chutnat bramborová kaše.