Mátové kuře

Povedený recept na marinované pečené kuře s mátovo-šafránovou omáčkou.


4.434x
120 min
8×

Postup přípravy

Kuře očistíme, omyjeme, osušíme, rozdělíme na čtvrtky, které osolíme a opepříme. Připravíme si marinádu. Jogurt promícháme s olejem, kmínem, šafránem a jemně nasekanými lístky čerstvé máty.

Porce kuřete vložíme do marinády a za občasného obracení je necháme nejlépe přes noc rozležet. Nejméně však 5 hodin.

Porce kuřete přendáme i s marinádou do pekáče, podlijeme malým množstvím vývaru a upečeme při 200 °C doměkka. Během pečení maso poléváme vypečenou šťávou, popřípadě ředíme vývarem.

Upečené mátové kuře vyjmeme a výpek rozmixujeme tyčovým mixerem do pěny v hladkou omáčku. Podle chuti přisolíme a opepříme.

Pečené mátové kuře s omáčkou rozdělíme na porce a podáváme s dušenou rýží.

user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mátové kuře

Zpět na recept