Mátové kuře

Povedený recept na marinované pečené kuře s mátovo-šafránovou omáčkou.


4.434x
120 min
8×

Ingredience

1 ksčerstvé kuře

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

vývar

marináda

0.5 lžičkyšafrán
3 lžíceolivový olej
500 mlbílý jogurt
1 lžičkadrcený kmín
5-6 lístkůčerstvá máta

Postup přípravy

Kuře očistíme, omyjeme, osušíme, rozdělíme na čtvrtky, které osolíme a opepříme. Připravíme si marinádu. Jogurt promícháme s olejem, kmínem, šafránem a jemně nasekanými lístky čerstvé máty. Porce kuřete vložíme do marinády a za občasného obracení je necháme nejlépe přes noc rozležet. Nejméně však 5 hodin. Porce kuřete přendáme i s marinádou do pekáče, podlijeme malým množstvím vývaru a upečeme při 200 °C doměkka. Během pečení maso poléváme vypečenou šťávou, popřípadě ředíme vývarem. Upečené mátové kuře vyjmeme a výpek rozmixujeme tyčovým mixerem do pěny v hladkou omáčku. Podle chuti přisolíme a opepříme. Pečené mátové kuře s omáčkou rozdělíme na porce a podáváme s dušenou rýží.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mátové kuře

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena