Bylinková vánočka

Vánočka trochu jinak. Na vánoce by neměla chybět vánočka. Jsme zvyklí na klasickou vánočku. Vyzkoušejte třeba tuhle.


3.0108x
150 min

Postup přípravy

Část vloček (dvě třetiny) semeleme v mlýnku nebo v mixéru. Promícháme s podmáslím a necháme 2 hodiny bobtnat. Mezitím smícháme mouku s droždím a dáme do mísy. K vločkové kaši pak přidáme zbytek vloček, máslo, sůl, přebrané, omyté a drobně nakrájeně bylinky, majoránku, kmín a vypracujeme tuhé těsto a necháme na teplém místě 30 minut vykynout.

Těsto ještě jednou propracujeme a rozdělíme na 3 díly. Na vále posypaném moukou vyválíme 3 prameny a upleteme vánočku, kterou položíme na pomaštěny plech a necháme ještě kynout a v předehřáté troubě na 220 °C pečeme asi tak 30 minut.

Krátce před před pečením potřeme vánočku žloutkem rozředěným vodou, posypeme kardamonem, kmínem a anýzem.

Upečenou vánočku vyndáme z trouby, necháme vychladnout a můžeme podávat.
user-icon

autor Jovi


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bylinková vánočka

Zpět na recept