Bylinková vánočka

Vánočka trochu jinak. Na vánoce by neměla chybět vánočka. Jsme zvyklí na klasickou vánočku. Vyzkoušejte třeba tuhle.


3.0108x
150 min

Ingredience

těsto

2 lžícemáslo
1 lžícemajoránka
1 lžičkakmín
0.5 svazkupažitka
150-200 mlpodmáslí
0.5 svazkupetrželová nať
100 govesné vločky
0.5 balíčkusušené droždí
250 gcelozrnná pšeničná mouka

na potření

2 ksžloutek
1 lžičkakmín
1 lžíceanýz
1 lžičkakardamom

podle potřeby

mořská sůl

Postup přípravy

Část vloček (dvě třetiny) semeleme v mlýnku nebo v mixéru. Promícháme s podmáslím a necháme 2 hodiny bobtnat. Mezitím smícháme mouku s droždím a dáme do mísy. K vločkové kaši pak přidáme zbytek vloček, máslo, sůl, přebrané, omyté a drobně nakrájeně bylinky, majoránku, kmín a vypracujeme tuhé těsto a necháme na teplém místě 30 minut vykynout. Těsto ještě jednou propracujeme a rozdělíme na 3 díly. Na vále posypaném moukou vyválíme 3 prameny a upleteme vánočku, kterou položíme na pomaštěny plech a necháme ještě kynout a v předehřáté troubě na 220 °C pečeme asi tak 30 minut. Krátce před před pečením potřeme vánočku žloutkem rozředěným vodou, posypeme kardamonem, kmínem a anýzem. Upečenou vánočku vyndáme z trouby, necháme vychladnout a můžeme podávat.
user-icon

autor Jovi

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bylinková vánočka

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena