Vaření.czReceptyBylinková bramborová kaše s chutí česneku

Bylinková bramborová kaše s chutí česneku

Recept na přípravu chutné bramborové kaše s provensálskými bylinkami, který zvládnou i začátečníci.


4.715x
45 min
1×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
1-2 lžičkyolej
2-3 lžícemáslo
500 gbrambory
70 mlmléko
50 mlsmetana
1 lžičkabazalka
1 lžičkačerstvý tymián
1 lžičkačerstvý rozmarýn

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Takto připravené brambory alespoň 2x vypereme ve studené vodě, abychom je zbavili co největšího množství škrobu. Pak brambory uvaříme v osolené vodě doměkka tak, aby se téměř rozpadaly. Mezitím si připravíme ostatní suroviny. Bylinkovou směs - čerstvý rozmarýn, bazalku a tymián rozdrtíme s několika kapkami oleje a stroužkem oloupaného česneku na kašičku. Mléko promícháme se smetanou a ohřejeme. Uvařené brambory slijeme a necháme asi 5 - 8 minut odstát. Nyní brambory osolíme a začneme rozmělňovat šlehačem na nejmenší rychlost. Jakmile větší kusy brambor zmizí, rychlost zvýšíme a postupně přidáváme bylinkovou směs, máslo a teplé mléko se smetanou. Tekutinu přiléváme postupně podle požadované konzistence kaše. Kaši vyšleháme dohladka. Bramborovou kaši s provensálskými bylinkami a česnekem podáváme jako přílohu k pečené drůbeži nebo rybám, ale i smaženým pokrmům.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bylinková bramborová kaše s chutí česneku

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena