Buřty v černém pivu 2

Oblíbená pochoutka všech chlapů v mém okolí.


3.1130x
90 min
1×

Postup přípravy

Buřty oloupeme a rozkrojíme v půlce (nepřekrojíme). Posypeme vnitřek paprikou a pepřem. Dáme cca 0,5 lžičky hořčice a vložíme stroužek česneku nakrájený na plátky a proužky cibule. Buřty poskládáme do zapékací mísy. Zbytek volné cibule a česneku (můžeme i přikrojit další-větší množství není na škodu, naopak) vložíme také volně do mísy.

Druhou variantou je nakrájet buřty na kolečka, nasypat do mísy spolu s cibulí a česnekem, a kořením vše posypat. V tomto případě dáme hořčici ne na buřty, ale přimícháme do omáčky.

Omáčku připravíme smícháním celého velkého kečupu a celého piva. Buřty omáčkou zalijeme a pečeme v zakryté míse, dokud se buřty neotevřou a případně v míse neotočí vzhůru nohama.Také omáčka by měla trochu zhoustnout. Pak pečeme odkryté, dokud buřty nezhnědnou.

Podáváme hojně zalité omáčkou a přikusujeme chleba, dobrou chuť!
user-icon

autor fisshy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Buřty v černém pivu 2

Zpět na recept