Zajímavý pokrm původem z Bulharska, kterým jistě potěšíte každého jedlíka.
Hodnocení
4.7
/ 5 (15x)
Doba přípravy
90 min
Chutnalo
1x
Ingredience
6 stroužků
česnek
sůl
3 ks
cibule
kmín
sádlo
1 lžíce
kari
pepř
500 g
vepřové maso
voda dle potřeby
1 sklenice
malý kečup
1 ks
menší hlávka zelí
Postup přípravy
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, na ni osmahneme kostičky masa, osolíme a potřeme česnekem.
Nakrájíme zelí, dvě cibule, přidáme kari, pepř, sůl, kmín, vše promícháme a poklademe na maso.
Zalijeme skleničkou kečupu, trochou vody a dusíme v troubě asi 30-40 minut
do změknutí masa.
Hotové bulharské zelí podáváme s knedlíkem.