Bulharská kjufleta

Speciální masové šištičky zapečené ve vlastním sosu s paprikama a rajčaty.


3.73x
60 min
1×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
2 ksvejce
2 kspaprika
200 gbrambory
1 kscibule
3 ksrajče
2 kshouska
1 lžičkamletý pepř
1 svazeksekaná petrželová nať
100 gtuk na smažení
400 gvepřové mleté maso
400 gskopové mleté maso

podle chuti

2.5 lžičkysůl

podle potřeby

3 lžícestrouhanka

Postup přípravy

Smícháme vepřové mleté a namleté skopové hrudí. Komu přidáme 200 g najemno nastrouhaných syrových brambor, v mléce rozmočené housky, syrová vejce, prolisovaný česnek a sůl s pepřem. Je-li směs příliš řídká, přisypeme trochu strouhanky a znovu prohněteme.

Z prohnětené hmoty tvoříme menší šištičky asi 3x8 cm, které obalujeme v nasekané petrželce. Na tuku v pekáčku zpěníme větší najemno krájenou cibulku, na ni poté klademe naše masové šištičky. Bulharské kjuflety posypeme pokrájenou paprikou s rajčaty, podle potřeby podlijeme 2 dl vody a zapečeme v rozehřáté troubě při 220 °C asi 40 minut. Bulharské kjuflety hlídáme, ať se nepřipálí.

Bulharské kjuflety podáváme s bramborem, chlebem nebo s tmavou rýží. Nemáme-li skopové, použijeme maso pouze vepřové a to 800 g. Brambory vytahují sůl, tak směs na šištičky lehce přesolte.
user-icon

autor DROBEK


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bulharská kjufleta

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Bulharská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena