Budějovické masové nudličky

Recept na chutný masový pokrm z žampiónů nebo čerstých hub.


4.06x
35 min

Ingredience

4 lžíceolej
150 mlvývar
60 gmáslo
100 gžampióny
20 ghořčice
200 gkapie
30 ghladká mouka
150 gcibulka
750 gvepřová kýta
20 grajský protlak
100 gokurek

podle potřeby

sůl

podle chuti

worchester
mletý černý pepř

Postup přípravy

Očistíme a nakrájíme žampióny na plátky, cibuli oloupeme a nakrájíme na nudličky. Okurky a kapie omyjeme a pokrájíme na nudličky.

Maso nakrájíme na tenké nudličky, ochutíme solí, pepřem a opečeme zprudka na oleji. Přidáme máslo, které jsme si smíchali s moukou. Orestujeme, zakapeme rajským protlakem a hořčicí. Vše zalijeme vývarem a krátce povaříme. Přidáme žampióny nebo čerstvé houby, cibuli, okurky a kapie. Zakápneme worchestrem, přisolíme a podusíme, aby byla zelenina, maso a houby měkké.

Budějovické masové nudličky podáváme s bramborem nebo rýží.
user-icon

autor Fendryska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Budějovické masové nudličky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.