Bůčkové řízky

Řízky tentokrát z vepřového bůčku.


3.066x
45 min

Postup přípravy

Z bůčku odstraníme kosti a chrupavky. Potom ho umeleme, přidáme majoránku, pepř, sůl a worcester. Sýr nastrouháme, vmícháme k masu společně s 1 vejcem, zalijeme mlékem tak, aby vznikla řidší směs, kterou necháme v lednici do druhého dne uležet. Druhý den rozmícháme vajíčka s vodou na těstíčko. Z připraveného masa tvoříme asi 2 cm silné karbanátky, jejichž horní stranu polijeme těstíčkem a překlopíme natřenou stranou do rozpáleného tuku. Až je opečená, potřeme druhou stranu těstíčkem a po obrácení dosmažíme. Těstíčko podrží chutnou šťávu. Bůčkové řízky podáváme s bramborem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bůčkové řízky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena