Bůčkové řízky

Řízky tentokrát z vepřového bůčku.


3.066x
45 min

Postup přípravy

Z bůčku odstraníme kosti a chrupavky. Potom ho umeleme, přidáme majoránku, pepř, sůl a worcester.

Sýr nastrouháme, vmícháme k masu společně s 1 vejcem, zalijeme mlékem tak, aby vznikla řidší směs, kterou necháme v lednici do druhého dne uležet.

Druhý den rozmícháme vajíčka s vodou na těstíčko.

Z připraveného masa tvoříme asi 2 cm silné karbanátky, jejichž horní stranu polijeme těstíčkem a překlopíme natřenou stranou do rozpáleného tuku.

Až je opečená, potřeme druhou stranu těstíčkem a po obrácení dosmažíme.

Těstíčko podrží chutnou šťávu. Bůčkové řízky podáváme s bramborem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bůčkové řízky

Zpět na recept