Bůčková pomazánka 1

Masová pomazánka na bílé pečivo.


3.474x
60 min
1×

Postup přípravy

Nejprve upečeme okmínovaný a osolený bůček bez kůže a kostí.

Upečený bůček nakrájíme na menší kousky a umeleme na masovém strojku spolu se čtvrtkami cibule a stroužky česneku. Pekáč, ve kterém jsme maso pekli, opřeme jednou stranou na vyšší oporu, aby se sádlo se sosem usadilo jen na jedné straně ve vyšší vrstvě.

Do misky s umletou masou přidáme pepř a 2 až 3 lžíce tmavšího sosu zpod usazeného sádla. Řádně vše promícháme, zkusíme, a jestli je třeba, dosolíme (ale opatrně), případně přidáme lžíci vypečeného sádla, aby se pomazánka lépe roztírala.

Bůčkovou pomazánku mažeme na plátky veky nebo předkládáme v kopečcích na talířcích a maže si každý sám. Zdobíme kousky kapie, rajčat či papriky, můžeme zasypat strouhaným křenem. Zapíjíme pivem i vínem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bůčková pomazánka 1

Zpět na recept