Buchty chytrého Honzy

Recept na vynikající buchty s použitím sójového nápoje Alpro soya Natural. Buchty plníme povidly nebo tvarohem.


4.419x
90 min
3×

Ingredience

těsto

1 špetkasůl
1 ksvejce
100 gmáslo
1 kostkadroždí
300 gcukr krupice
1 kghladká mouka
500 mlsójový nápoj Alpro soya Natural

náplň 1

1 ksvejce
1 dlrum
1 lžícerozinky
60 gcukr moučka
200 gměkký tvaroh

na potření

100 gmáslo
2 lžícerum

náplň 2

2 lžícerum
1 kelímekšvestková povidla

na ozdobu

2 lžícecukr moučka

podle potřeby

4 lžíceolej na vymazání

Postup přípravy

Z droždí, cukru a vlažného sójového nápoje si zaděláme kvásek. Máslo a zbytek sójového nápoje ohřejeme. Do misky nasypeme mouku, cukr, vejce, špetku soli, ohřátý sójový nápoj s máslem a kvásek. Vypracujeme hladké těsto a necháme vykynout 30 minut.

Povidla rozředíme rumem. Tvaroh smícháme s vejcem, rozinkami a cukrem.

Těsto vyválíme do tloušťky 1 cm. Nakrájíme na čtverečky, do středu dáme náplň a vytvoříme uzlíček, který klademe na vymazaný plech a namastíme tak, aby se buchty neslepily. Buchty chytrého Honzy pečeme při teplotě 160 °C asi 35 minut dozlatova.

Po upečení potíráme rozpuštěným máslem s rumem a pocukrujeme moučkovým cukrem. Buchty chytrého Honzy můžeme plnit i čokoládou nebo mákem.
user-icon

autor Neobee


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Buchty chytrého Honzy

Zpět na recept