Brusinková omáčka z mikrovlnné trouby

Jemná omáčka, při jejíž výrobě nám opět pomůže mikrovlnka, se hodí k pečeným masům


2.9168x
15 min

Postup přípravy

Do mísy o obsahu 1200 ml nastrouháme jemně kůru z omytého a osušeného pomeranče. Potom z něj vymačkáme šťávu, kterou dolijeme do 150 ml vodou.

Do připravené mísy s kůrou vložíme rozmrzlé brusinky, cukr a smíchanou štávu s vodou. Mikrovlnnou troubu zapneme na 4 minuty při plné výkonu a po 2 minutách omáčku dobře promícháme. Po zvukovém signálu necháme 1 minutu odstát, opět promícháme a ihned podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Brusinková omáčka z mikrovlnné trouby

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.