Broskvový moučník

Vynikající chuť jemného krému a broskví k odpolednímu čaji nebo kávě.


4.757x
90 min
11×

Postup přípravy

Nejprve si uvaříme podle návodu pudink z jednoho sáčku s vanilkovou příchutí, ale bez přidání cukru. Necháme ho dobře vychladnout. Během chladnutí jej občas promícháme, aby nevznikl škraloup.

Těsto připravíme tak, že celá vejce ušleháme do pěny, pak pomalu přikapáváme olej a vlažnou vodu. Zmírníme otáčky šlehače a přidáváme cukr, nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva.

Těsto vlijeme na hlubší plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 145 °C asi 40 minut.

Připravíme si krém. Našleháme si dobře máslo s cukrem, asi 2 minuty elektrickým šlehačem, pak přidáváme po lžících dobře vychladlý pudink.

Upečené a vychladlé těsto potřeme marmeládou, na kterou pak rozetřeme připravený krém. Na vrstvu krému klademe okapané a pokrájené kompotované broskve.

Nakonec si připravíme "želatinu" (viz. poleva) z balíčku pudinku s vanilkovou příchutí oslazeného cukrem a uvařeného se šťávou z kompotu, kterou doplníme maximálně do 750 ml vodou.

Takto připravený čirý pudink po lžících naléváme na připravený dezert tak, aby broskve byly zcela pod touto pudinkovou želatinou.

Broskvový moučník necháme vychladnout a zatuhnout.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Broskvový moučník

Zpět na recept