Broskvový moučník

Vynikající chuť jemného krému a broskví k odpolednímu čaji nebo kávě.


4.757x
90 min
11×

Ingredience

3-4 lžícemarmeláda
1 konzervabroskvový kompot

těsto

120 mlolej
4 ksvejce
120 mlvoda
1 balíčekprášek do pečiva
200 gcukr krupice
300 gpolohrubá mouka

krém

4 lžícemáslo
0.5 lmléko
3 lžícecukr moučka
1 balíčekvanilkový pudink

poleva

400 mlvoda
300 mlšťáva z kompotu
1 balíčekvanilkový pudink

Postup přípravy

Nejprve si uvaříme podle návodu pudink z jednoho sáčku s vanilkovou příchutí, ale bez přidání cukru. Necháme ho dobře vychladnout. Během chladnutí jej občas promícháme, aby nevznikl škraloup. Těsto připravíme tak, že celá vejce ušleháme do pěny, pak pomalu přikapáváme olej a vlažnou vodu. Zmírníme otáčky šlehače a přidáváme cukr, nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva. Těsto vlijeme na hlubší plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 145 °C asi 40 minut. Připravíme si krém. Našleháme si dobře máslo s cukrem, asi 2 minuty elektrickým šlehačem, pak přidáváme po lžících dobře vychladlý pudink. Upečené a vychladlé těsto potřeme marmeládou, na kterou pak rozetřeme připravený krém. Na vrstvu krému klademe okapané a pokrájené kompotované broskve. Nakonec si připravíme "želatinu" (viz. poleva) z balíčku pudinku s vanilkovou příchutí oslazeného cukrem a uvařeného se šťávou z kompotu, kterou doplníme maximálně do 750 ml vodou. Takto připravený čirý pudink po lžících naléváme na připravený dezert tak, aby broskve byly zcela pod touto pudinkovou želatinou. Broskvový moučník necháme vychladnout a zatuhnout.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Broskvový moučník

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena