Výborné broskvové řezy

Recept na výborné ovocné řezy, které si oblíbila celá rodina.


5.08x
30 min
1×

Ingredience

těsto

150 gcukr
1 špetkasůl
5 ksvejce
150 gmáslo
0.5 kscitron
1 balíčekvanilkový cukr
250 gpolohrubá mouka
0.5 balíčkukypřící prášek do pečiva

drobenka

100 gmáslo
75 gcukr moučka
1 balíčekvanilkový cukr
150 ghrubá mouka

na ozdobu

100 gčokoláda na vaření

náplň

2 ksbroskvový kompot

Postup přípravy

Celá vejce s cukrem i vanilkovým cukrem ušleháme do pěny. Máslo rozpustíme a vlažné přimícháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva, citronovou šťávou a špetkou soli.

Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem nebo vymazaný tukem a vysypaný moukou. Na těsto poklademe půlky broskví a posypeme vyšší vrstvou drobenky připravené z
másla, cukru moučka, vanilkového cukru a hrubé mouky.

Moučník broskvové řezy upečeme v předehřáté troubě. Po vychladnutí postříkáme cik cak rozpuštěnou čokoládou.

Výborné broskvové řezy podáváme jako jemný vláčný moučník ke kávě nebo čaji.
user-icon

autor Ivanka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Výborné broskvové řezy

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká