Vaření.czReceptyPudinkové řezy s broskvemi a šlehačkou

Pudinkové řezy s broskvemi a šlehačkou

Skvělý moučník pro návštěvu k letní kávě.


4.7108x
60 min
31×

Ingredience

těsto

4 ksvejce
200 gcukr krupice
200 gpolohrubá mouka
4 lžícehorká voda

krém

650 mlmléko
250 gměkký tvaroh
4 kskompotované broskve
2 ksvanilkový pudinkový prášek
250 gmáslo (Zlatá Haná)

náplň

1 ksšlehačka
1 ksztužovač do šlehačky

na ozdobu

strouhaná čokoláda

podle potřeby

sádlo na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy

Ušleháme vejce s cukrem a horkou vodou, pak postupně přidáváme prosátou mouku. Plech vymažeme tukem (používám sádlo) a vysypeme hrubou moukou. Pečeme na 200 °C asi 10 - 15 minut. Mezitím z mléka, cukru a pudinků uvaříme hustý pudink. V míse našleháme máslo, přidáme tvaroh a vanilkový cukr a došleháme, postupně přidáváme pudink. Nakonec vmícháme na kostičky nakrájené broskve. Směsí potřeme vychladlý piškot, nahoře piškot s pudinkem ještě potřeme šlehačkou ušlehanou se ztužovačem. Vršek pudinkových řezů s broskvemi a šlehačkou posypeme strouhanou čokoládou. Vychlazené pudinkové řezy nakrájíme na kostky a podáváme.
user-icon

autor Niky01


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pudinkové řezy s broskvemi a šlehačkou

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena