Broskvový kořeněný kompot

Pokud máte rádi změnu a milujete kompoty, připravte si doma tento broskvový s badyánem. Pouze nesmíme použít měkké plody, vznikl by kašový kompot!


2.978x
60 min

Postup přípravy

Svaříme 1,5 litru vody s cukrem na sirup. Velké žlutomasé broskve omyjeme, oloupeme, rozpůlíme a vypeckujeme. Ihned je ponoříme do vody, ve které jsme rozpustili kyselinu citronovou, aby si uchovaly krásnou barvu.

Do středu 16 půlek broskví vetkneme hvězdičky badyánu, ovoce urovnáme do čistých sklenic a prokládáme omytými lístky máty. Zalijeme teplým sirupem asi 1 cm pod okraj sklenice, uzavřeme víčkem a vložíme do hrnce s teplou vodou na složenou utěrku. Sterilujeme 25 minut na 85 °C.

Sklenice opatrně vyjmeme na podložku. Broskvový kořeněný kompot necháme do druhého dne vychladnout a nakonec uložíme v chladu a temnu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Broskvový kořeněný kompot

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.