Vaření.czReceptyBroskvový kořeněný kompot

Broskvový kořeněný kompot

Pokud máte rádi změnu a milujete kompoty, připravte si doma tento broskvový s badyánem. Pouze nesmíme použít měkké plody, vznikl by kašový kompot!


2.978x
60 min

Postup přípravy

Svaříme 1,5 litru vody s cukrem na sirup. Velké žlutomasé broskve omyjeme, oloupeme, rozpůlíme a vypeckujeme. Ihned je ponoříme do vody, ve které jsme rozpustili kyselinu citronovou, aby si uchovaly krásnou barvu. Do středu 16 půlek broskví vetkneme hvězdičky badyánu, ovoce urovnáme do čistých sklenic a prokládáme omytými lístky máty. Zalijeme teplým sirupem asi 1 cm pod okraj sklenice, uzavřeme víčkem a vložíme do hrnce s teplou vodou na složenou utěrku. Sterilujeme 25 minut na 85 °C. Sklenice opatrně vyjmeme na podložku. Broskvový kořeněný kompot necháme do druhého dne vychladnout a nakonec uložíme v chladu a temnu.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Broskvový kořeněný kompot

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena