Jednoduchý recept na těsto s broskvovou oblohou, drobenkou a čokoládou.
Hodnocení
4.7
/ 5 (118x)
Doba přípravy
35 min
Chutnalo
19x
Ingredience
Těsto
Vejce5 ks
Máslo150 g
Kypřicí prášek do pečiva1 balíček
Cukr krupice150 g
Vanilkový cukr1 balíček
Polohrubá mouka250 g
Citronová šťáva2 lžíce
Drobenka
Máslo100 g
Cukr moučka75 g
Vanilkový cukr1 balíček
Hrubá mouka150 g
Podle potřeby
Tuk na vymazání
Náplň
Broskev1 kg
Na ozdobu
Broskev2 ks
Mléčná čokoládová poleva1 ks
Postup přípravy
Vyšleháme vejce s oběma druhy cukru. Postupně přisypáváme mouku s práškem do pečiva a rozpuštěné máslo. Nakonec přidáme citronovou šťávu a důkladně promícháme. Těsto nalijeme na vymazaný plech a povrch uhladíme.
Broskve omyjeme, zbavíme pecky, nakrájíme na kousky a rovnoměrně je naskládáme na těsto.
Máslo smícháme s moukou a oběma druhy cukru. Prsty rychle vypracujeme drobenku a koláč posypeme.
V předehřáté troubě pečeme asi 30 minut na 175 °C. Vyjmeme a necháme vychladnout.
Rozpustíme čokoládovou polevu, naplníme jí zdobičku a na koláč ozdobně nastříkáme mřížku.
Před podáváním můžeme ještě porce koláče ozdobit kousky čerstvých broskví.
jen přidat do seznamu ingrediencí ten jogurt...asi bílý, že jo? Protože to jdu péct, díky
Terka
Komentář k receptu Broskvový koláč s drobenkou
Výborný a snadný koláč. Doporučuji. Čokoládu jsem nedávala.
Ivuška
Komentář k receptu Broskvový koláč s drobenkou
koláč naprosto výborný,těsto krásně vláčné,akorát jsem vynechala čokoládu,jinak mnamka:-)
phateks
Děkuji všem za kladné ohlasy - jsem ráda, že Vám chutná :-)
Nausika
Výborné
Výborný recept, měla jsem co dělat, abych těsto nesnědla syrové, lepší jsem snad nejedla :D Upečené těsto je křehoučké, krásně žluté a opravdu moc dobré. Trošku mi celkovou chuť pokazily broskve, které jsem neoloupala, takže doporučuji nejdříve ochutnat a oloupat. Čokoládu jsem vypustila. Výborný koláč!