Broskvový koláč s drobenkou

Jednoduchý recept na těsto s broskvovou oblohou, drobenkou a čokoládou.


4.7118x
35 min
19×

Postup přípravy

Vyšleháme vejce s oběma druhy cukru. Postupně přisypáváme mouku s práškem do pečiva a rozpuštěné máslo. Nakonec přidáme citronovou šťávu a důkladně promícháme. Těsto nalijeme na vymazaný plech a povrch uhladíme.

Broskve omyjeme, zbavíme pecky, nakrájíme na kousky a rovnoměrně je naskládáme na těsto.

Máslo smícháme s moukou a oběma druhy cukru. Prsty rychle vypracujeme drobenku a koláč posypeme.

V předehřáté troubě pečeme asi 30 minut na 175 °C. Vyjmeme a necháme vychladnout.

Rozpustíme čokoládovou polevu, naplníme jí zdobičku a na koláč ozdobně nastříkáme mřížku.

Před podáváním můžeme ještě porce koláče ozdobit kousky čerstvých broskví.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Broskvový koláč s drobenkou

Zpět na recept