Broskvový Clafoutis

Klasický francouzský Clafoutis s příchutí brandy a vůní broskví.


4.58x
60 min

Postup přípravy

Broskve oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na plátky (ne příliš tenké).

Vejce s cukrem našleháme do pěny, přidáme vanilku a prosetou mouku s práškem do pečiva. Do rozmíchaného těsta po částech přiléváme smetanu pokojové teploty a nakonec brandy se špetkou soli.

Vymazanou a vysypanou formu o průměru 26 cm vyložíme plátky broskví a nalijeme na ně těsto.Těsto přikryjeme zbytkem plátky broskví.

Broskvový Clafoutis pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 40 - 50 minut, dokud není zlatavý.

Upečený Clafoutis necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem nebo polevou. Broskvový Clafoutis nakrájíme a podáváme třeba k čaji pro dospělé.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Broskvový Clafoutis

Zpět na recept