Broskvové kostky

Trošku pracnější moučník, který mlsné jazýčky ocení.


4.645x
60 min
6×

Ingredience

1 sklenicekompotované broskve

těsto

0.3 hrnkuolej
1 ksvejce
3 lžícekakao
1 hrnekmléko
1 balíčekprášek do pečiva
0 hrnkůcukr krupice
1 hrnekpolohrubá mouka

krém

2 lžícemléko
1 kostkatvaroh
2 lžícecukr moučka
1 balíčekvanilkový cukr

poleva

šťáva z kompotu
2 lžícecukr krupice
1 balíčekkaramelový nebo vanilkový pudinkový prášek

podle potřeby

hrubá mouka na vysypání
olej na vymazání

Postup přípravy

Do mísy nasypeme mouku, prášek do pečiva, cukr i kakao a promícháme. Přidáme olej, vejce, mléko a elektrickým šlehačem dobře promícháme.

Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut. Necháme vychladnout.

Broskve scedíme a necháme dobře okapat.

Rozmícháme tvaroh a mléko s vanilkovým i mletým cukrem do hladka. Krém natřeme na vychladlé těsto, uhladíme a poklademe půlkami (nebo čtvrtkami) broskví.

Svaříme broskvovou šťávu (dolijeme vodou do 450 ml) s cukrem a pudinkovým práškem na průhlednou polevu. Za stálého míchání necháme 5 minut vychladnout a potom nalijeme stejnoměrně na moučník. Necháme ztuhnout.

Broskvový moučník krájíme na kostky tak, aby na každé byla polovina broskve.

1 hrnek - 250 ml
user-icon

autor .Renča.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Broskvové kostky

Zpět na recept