Broskvová polévka

Vynikající, velmi zdravá polévka z dobře vyzrálého ovoce, která vás zajisté osvěží.


2.91174x
30 min

Ingredience

600 gbroskve
1 kscitron
200 gcukr moučka
4 sklenkybílé víno
1 kscelá skořice

Postup přípravy

Polovinu ovoce, meruňky nebo broskve, odpeckujeme, oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Vmícháme do nich asi 80 g cukru a vychladíme v chladničce.

Víno, kousek citronové kůry, citronovou šťávu a skořici pomalu přivedeme téměř k varu a vychladíme.

Druhou polovinu ovoce prolisujeme sítem. Vmícháme zbytek cukru, vychlazené víno a nalijeme na dobře vychlazené broskve.

Broskvovou polévku ihned podáváme. Nejlepší je vychlazená.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Broskvová polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Rumunská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.