Broskve v rýžovém nákypu

Klasický rýžový nákyp ovšem s vynikající chutí čerstvých, sladkých broskví.


3.2116x
60 min
1×

Postup přípravy

Nejdříve důkladně propláchneme rýži, dáme ji do hrnce s dvojnásobným množstvím vody, lehce osolíme (opravdu maličko), přivedeme k varu a na mírném plameni vaříme 10 minut. Broskve důkladně omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme.

Mezitím si zahřejeme smetanu, rýži jí prolijeme, přiklopíme, necháme dojít a vychladnout.

Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a žloutky utřeme s máslem a cukry. Do žloutkové směsi vmícháme rýži a nakonec i sníh.

Zapekací mísu vymastíme a vysypeme strouhankou, nalijeme polovinu rýžové směsi, poklademe broskví a přelijeme zbylou směsí. V předem vyhřáté troubě upečeme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Broskve v rýžovém nákypu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká