Vaření.czReceptyBroskve v rýžovém nákypu

Broskve v rýžovém nákypu

Klasický rýžový nákyp ovšem s vynikající chutí čerstvých, sladkých broskví.


3.2116x
60 min
1×

Postup přípravy

Nejdříve důkladně propláchneme rýži, dáme ji do hrnce s dvojnásobným množstvím vody, lehce osolíme (opravdu maličko), přivedeme k varu a na mírném plameni vaříme 10 minut. Broskve důkladně omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme. Mezitím si zahřejeme smetanu, rýži jí prolijeme, přiklopíme, necháme dojít a vychladnout. Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a žloutky utřeme s máslem a cukry. Do žloutkové směsi vmícháme rýži a nakonec i sníh. Zapekací mísu vymastíme a vysypeme strouhankou, nalijeme polovinu rýžové směsi, poklademe broskví a přelijeme zbylou směsí. V předem vyhřáté troubě upečeme.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Broskve v rýžovém nákypu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena