Jemná brokolicová polévka, kterou mixujeme s bylinkovým smetanovým sýrem a zdobíme praženými mandlemi. Recept je jednoduchý a výsledek výborný!
2 ks | cibule |
1 ks | brokolice |
1.75 l | zeleninový vývar |
100 g | smetanový bylinkový sýr |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
citron | |
mletý pepř | |
muškátový oříšek | |
podle potřeby | |
máslo | |
na ozdobu | |
45 g | lupínky mandlí |
Brokolici rozebereme na růžičky a důkladně ji opláchneme. Cibuli oloupeme a nasekáme na hrubo. Nakrájenou cibuli osmahneme ve velkém hrnci, ve kterém jsme nechali rozehřát kousek másla. Vsypeme brokolici a orestujeme za častého promíchání, poté obsah v hrnci zalijeme horkým zeleninovým vývarem a asi 15 minut vaříme. Brokolicovou polévku rozmixujeme společně se smetanovým sýrem, dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem a muškátovým oříškem. Mandlové lupínky opražíme na suché pánvi dozlatova. Brokolicový krém rozléváme horký do talířů či misek, zdobíme mandlovými lupínky a podáváme. Ideální přílohou je čerstvý chléb či opečený toast.
Foto: Shutterstock.com
Tip na výborný oběd bez masa: Brokolicové placky s tofu krok za krokem
Rychlé a snadné veganské brokolicové placky s uzeným tofu. Jejich báječnou chutí budete překvapeni!
autor 100
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena