Brněnské řízečky

Recept na chutné vepřové či kuřecí řízečky plněné šunkovo-vaječnou směsí.


3.410x
35 min

Ingredience

sůl
1 ksvejce
1.5 lžícemáslo
50 gšunka
2 lžícečerstvý nebo sterilovaný hrášek
4 ksvepřový nebo kuřecí řízek

trojobal

1 ksvejce
strouhanka
1 ksbílek
hladká mouka

na ozdobu

4 ksrajče
1 kscitron

podle potřeby

tuk na smažení

Postup přípravy

Řízky otřeme, tence je rozklepeme a osolíme. Šunku nakrájíme nadrobno. Hrášek vyloupneme (čerstvý) nebo slijeme (sterilovaný). Na části másla opečeme drobně pokrájenou šunku, přidáme hrášek, vejce, směs osolíme a necháme zhoustnout. Hotovou směsí potřeme řízky, v polovině je přehneme, sepneme párátkem, obalíme je v mouce, v rozšlehaném vejci s bílkem a ve strouhance. Brněnské řízečky osmažíme na pánvi či v hrnci ve vyšší vrstvě tuku. Před podáváním pokapeme řízky máslem a obložíme dílky citronu a rozkrájenými rajčaty. Brněnské řízečky podáváme s bramborovou kaší či vařenými brambory.
user-icon

autor hanca.s

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Brněnské řízečky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena