Brněnské řízečky

Recept na chutné vepřové či kuřecí řízečky plněné šunkovo-vaječnou směsí.


3.410x
35 min

Postup přípravy

Řízky otřeme, tence je rozklepeme a osolíme. Šunku nakrájíme nadrobno. Hrášek vyloupneme (čerstvý) nebo slijeme (sterilovaný).

Na části másla opečeme drobně pokrájenou šunku, přidáme hrášek, vejce, směs osolíme a necháme zhoustnout.

Hotovou směsí potřeme řízky, v polovině je přehneme, sepneme párátkem, obalíme je v mouce, v rozšlehaném vejci s bílkem a ve strouhance.

Brněnské řízečky osmažíme na pánvi či v hrnci ve vyšší vrstvě tuku.

Před podáváním pokapeme řízky máslem a obložíme dílky citronu a rozkrájenými rajčaty. Brněnské řízečky podáváme s bramborovou kaší či vařenými brambory.
user-icon

autor hanca.s


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Brněnské řízečky

Zpět na recept