Briošky podáváme samostatně, jako přílohu k předkrmům. Nebo je plníme nejrůznějšími pomazánkami a podáváme jako chuťovku při oslavách.
těsto | |
---|---|
30 g | cukr |
50 g | máslo |
2 ks | žloutek |
0.2 l | mléko |
20 g | droždí |
350 g | polohrubá mouka |
podle potřeby | |
sůl | |
náplň | |
1 lžíce | máslo |
1 ks | okurky kyselé |
1 ks | vejce natvrdo |
100 g | pikantní tavený sýr |
100 g | salám Herkules |
na potření | |
1 ks | bílek |
Mouku prosejeme. Z droždí, cukru, části mléka a trošky mouky zaděláme řídký kvásek, který necháme vyběhnout. Máslo necháme na teple rozpustit, potom ho zalijeme zbývajícím mlékem a do prochladlého vmícháme žloutky. Ze všech přísad vypracujeme hladké těsto, ze kterého tvoříme malé briošky. Klademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme bílkem a posypeme hrubou solí. Pečeme v předtopené troubě na 250 °C dozlatova. Vychladlé briošky rozřízneme a plníme pomazánkou. Pomazánka: Máslo utřeme s taveným sýrem. Okurku a uvařené vejce nastrouháme na jemném struhadle. Salám jemně nakrájíme a vše promícháme. Podle chuti osolíme a opepříme. Briošky plněné pomazánkou podáváme k čaji nebo vínu.
Silvestr může začít: Výběr nejlepších receptů na pomazánky
Top recepty na pomazánky, které užijeme při nejrůznějších slavnostních příležitostech, v tuto chvíli třeba k blížícím se oslavám příchodu nového roku. Vyzkoušejte ty nej recepty od klasické česnekové pomazánky, po vajíčkovou, rybí, ale i netradičně rajčatovou nebo z červené řepy.
Silvestrovské chuťovky: Top recepty na jednohubky, chlebíčky a slané rolády
Dochází vám inspirace k domácímu pohoštění? Nezoufejte, máme pro vás pár tipů na slané chuťovky, které váš slavnostně prostřený stůl pestře doplní a zmizí z talířů dávno před půlnocí.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena