Břevnovský salát

Sytý salát, který může být i hlavním chodem.


3.0147x
30 min

Postup přípravy

Ředkvičky očistíme a nakrouháme na tenké plátky, mrkev na dlouhé jemné nudličky, salátovou okurku a papriku na hranolky, rajčata nakrájíme na osminky, naťovou cibulku na kolečka a květák rozebereme na co nejmenší růžičky. Osolíme, opepříme, přidáme jablečný ocet a olivový olej, Dobře promícháme a dáme alespoň na 1/2 hodiny odležet. Anglickou slaninu nakrájenou na proužky vyškvaříme a přidáme na osminky pokrájené žampióny. Za občasného zamíchání necháme vydusit. Mísu vyložíme listy čínského zelí, přidáme připravený salát a posypeme teplou směsí slaniny a žampiónů.
user-icon

autor admin_hela

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Břevnovský salát

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena