Břevnovský salát

Sytý salát, který může být i hlavním chodem.


3.0147x
30 min

Postup přípravy

Ředkvičky očistíme a nakrouháme na tenké plátky, mrkev na dlouhé jemné nudličky, salátovou okurku a papriku na hranolky, rajčata nakrájíme na osminky, naťovou cibulku na kolečka a květák rozebereme na co nejmenší růžičky. Osolíme, opepříme, přidáme jablečný ocet a olivový olej, Dobře promícháme a dáme alespoň na 1/2 hodiny odležet.

Anglickou slaninu nakrájenou na proužky vyškvaříme a přidáme na osminky pokrájené žampióny. Za občasného zamíchání necháme vydusit.

Mísu vyložíme listy čínského zelí, přidáme připravený salát a posypeme teplou směsí slaniny a žampiónů.
user-icon

autor admin_hela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Břevnovský salát

Zpět na recept