Bratislavské rohlíky

Pečivo k snídani nebo svačině.


3.37x
60 min

Postup přípravy

Máslo s cukrem vymícháme do pěny, přidáme žloutky, vejce a mícháme ještě 1/4 hodiny. K těstu přidáme mouku, sůl, droždí (vykynuté v mléce) a vypracujeme těsto. Necháme vykynout.

Těsto rozdělíme na dva díly a každý rozválíme. Rozdělíme na čtverce a každý naplníme libovolnou nádivkou (u nás plníme ořechovou). Naplněné čtverečky zatočíme a zformujeme do tvaru rohlíků a necháme ještě chvíli kynout.

Pak bratislavské rohlíky dáme na vymaštěný nebo pečícím papírem vyložený plech, potřeme žloutkem a pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě na 180 °C.

Bratislavské rohlíky jsou dobré třeba jako snídaně.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bratislavské rohlíky

Zpět na recept