Maso nakrájíme na kostky a osolíme. Cibuli nakrájíme nadrobno.
Na oleji osmažíme cibuli a přidáme moravanku, kečup a kostky masa. Vše podlijeme vodou a necháme dusit. Až maso změkne, vlijeme ve vodě rozmíchanou mouku. Bratislavské plecko zjemníme smetanou a povaříme ještě asi 5 minut.
Bratislavské plecko podáváme s houskovým knedlíkem.
Výborný recept,moravanka se na trhu dá sehnat bez feferonky,tudíž jsem na receptu nemusela nic měnit.
Zdeněk
Vynikající recept, dnes jsme jej vařili se synem a velký úspěch. Jenom bych zaměnil MORAVANKU za jinou zeleninu. V Moravance je feferonka, kterou jsem sice vyhodil, zeleninu vypral ve studené vodě ale jídlo je přesto příliš ostré a kazí to chuť omáčky.
tichule007
Bratislavské vepřové plecko
Místo Moravanky jsem povařila 40 g mrkve, 40 g celeru, 50 g steril.okurek, 40 g steril.hrášku, zeleninu pokrájíme na kostičky. 600 g plece srolujeme, svážeme , na sádle si orestujeme 2 cibule do růžova, potom maso, přidáme jeden malý rajčat.protlak, zarestujeme,podlít vodou a dusíme do změknutí, maso vyjmeme, pokrájíme na plátky, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou(5 lžíc) osmahnout, zaslít vodou, asi 4 dcl, citr.šťávu, provařit, během varu přidáme mléko (500 ml) dosolit, přidat smetanu (1 dcl), přecedit, vložit zeleninu,krátce, mírně povařit, příloha houskový knedlík, foto jsem přiložila. Je to velice dobré.