Brambory zapečené s hermelínem

Jídlo pro ty, kteří mají rádi především hermelín a nevadí jim více kalorií.


3.167x
60 min

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, ještě horké prolisujeme a necháme vychladnout. Bramborovou hmotu zalijeme mlékem, osolíme, ochutíme muškátovým květem a jemně sekanou petrželkou.

Troubu předehřejeme na 200°C. Hmotou naplníme tukem vymazanou zapékací mísu a dáme do trouby krátce zapéct.

Mezitím si nakrájíme hermelíny na plátky. Cibule oloupeme, nasekáme je najemno a na lžíci másla ji krátce osmahneme. Slaninu nakrájíme na nudličky.

Když je bramborová hmota zespodu trochu zapečená, rozložíme na ni hermelín, okmínujeme, opepříme a posypeme cibulí. Nahoru nasypeme nudličky slaniny se strouhankou. Dáme na 10 až 15 minut zapéct do trouby.

Brambory zapečené s hermelínem ihned podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Brambory zapečené s hermelínem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena