Brambory z remosky

Brambory zapečené v remosce se hodí i jako teplá večeře.


4.413x
120 min
4×

Ingredience

4 stroužkyčesnek
4 ksvejce
0.8 kgbrambory
10 dkguzenina
10 dkganglická slanina
2 lžícesterilovaný hrášek
1 lžícečerstvá petrželka

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
sušená rajčata
mletý černý pepř

Postup přípravy

Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a dáme do vymazané remosky. Osolíme, opepříme, posypeme pokrájeným česnekem, na nudličky pokrájenou uzeninou, sterilovaným hráškem a v oleji namočenými sušenými rajčaty. Všechno promícháme. Bramborovou směs zalijeme rozšlehanými vejci s posekanou petrželkou, posypeme kostičkami slaniny, remosku přikryjeme a pečeme, až brambory změknou a dostanou tu pravou barvu. Upečené brambory z remosky podáváme s rajským salátem.
user-icon

autor konko

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Brambory z remosky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena