Bramborový salát pro slavnostní příležitosti, který ocení každý váš host. Tento salát je určen hlavně masožravým členům naší společnosti.
Hodnocení
4.8
/ 5 (90x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
6x
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Mletý černý pepř
Ostatní
Petrželka1 hrst
Brambory2 kg
Cibule2 ks
Majonéza1 sklenice
Hořčice plnotučná2 lžíce
Vejce natvrdo3 ks
Worcestrová omáčka1 lžíce
Měkký salám200 g
Sterilovaná zelenina na salát1 sklenice
Postup přípravy
Ve vánoční ráno si uvaříme brambory ve slupce, vejce natvrdo a obojí necháme vychladnout.
Po vychladnutí brambory a vejce oloupeme, nakrájíme na větší kostičky a vložíme do mísy.
K bramborám a vejcím přidáme scezenou sterilovanou směs na salát a na kostky nakrájenou uzeninu. vložíme nadrobno nasekanou cibuli a petrželku, podle chuti osolíme, opepříme a zakápneme worcestrovou omáčkou a lžící hořčice.
Do bramborového salátu s uzeninou přidáme majonézu či jogurt, případně kombinaci obou těchto ingrediencí, salát opatrně promícháme. Pokud je salát dostatečně ochucený, dáme ho do lednice odležet. K dokonalosti štědrovečerní večeře už zbývá jen osmažit kapra, přidat jej na talíř k bramborovému salátu s uzeninou a podávat.