Bramborový guláš z červené čočky

Osvědčený recept na lehký bramborový guláš pro vegetariány.


4.836x
30 min
8×

Postup přípravy

Středně velkou cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Vegetariánský turisťák nakrájíme na kostičky. Petrželovou nať nasekáme nadrobno.

Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli. Když je cibule měkká, zaprášíme ji mletou paprikou a zalijeme asi 500 - 750 ml vody. Necháme ještě chvíli povařit a přisypeme sůl a kmín. Přidáme syrové brambory, vaříme zhruba 5 minut a potom přidáme červenou čočku (v suchém stavu, není potřeba ji namáčet).

Vaříme asi 10 minut pod pokličkou, dokud nejsou brambory i čočka měkké. Pokud se nám zdá guláš řídký, zahustíme ho hladkou moukou rozmíchanou v troše vody. Nakonec přidáme nakrájený vegetariánský turisťák a nasekanou petrželovou nať.

Bramborový guláš z červené čočky ihned podáváme jako hlavní chod.
user-icon

autor lb


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborový guláš z červené čočky

Zpět na recept