Bramborové suflé

Recept na zapékanou bramborovou směs.


4.712x
60 min

Ingredience

4 ksvejce
60 gmáslo
800 gbrambory
1 svazečekpetrželová nať
100 gtvrdý sýr

podle chuti

sůl
mletý pepř
muškátový květ

podle potřeby

máslo na vymazání

Postup přípravy

Brambory důkladně umyjeme a ve slupce je uvaříme doměkka. Vodu slijeme a brambory necháme vychladnout. Potom je oloupeme a najemno nastrouháme do mísy.

Změklé máslo vyšleháme se žloutky do pěny. Z bílků a ze špetky soli připravíme pevný sníh. Do nastrouhaných brambor vmícháme žloutkovou pěnu, strouhaný sýr a nasekanou petrželovou nať. Všechno dochutíme solí, kořením a muškátovým květem. Potom zlehka vmícháme sníh z bílků.

Zapékací misky (nebo jednu mísu) vymažeme máslem a rozdělíme do nich bramborovou směs. V troubě předehřáté na 200 °C zapékáme bramborové suflé asi 25 minut.

Bramborové suflé podáváme jako teplý oběd či večeři.

Tip: Když do vody na brambory přidáme lžíci octu, jejich slupka při vaření nepopraská a budou se lehčeji loupat.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborové suflé

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena