Bramborové pyré

Bramborové pyré aneb děláme bramborovou kaši. Pyré zjemníme, když místo mléka použijeme smetanu nebo mascarpone.


3.1142x
30 min

Postup přípravy

Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na stejně velké kousky. Opláchneme je a vložíme je do hrnce s teplou osolenou vodou. Brambory přivedeme k varu a vaříme minimálně 15 minut. Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji na nudličky (proužky). Na pánvi rozpustíme máslo a cibuli v něm na mírném ohni pomalu smažíme dohněda. V dalším kastrůlku svaříme mléko. Uvařené brambory scedíme a necháme je asi 3 minuty odkryté, aby se z nich odpařila voda. Pak je dobře rozmačkáme nebo prolisujeme. Vložíme je zpátky do hrnce. Přidáme horké mléko a dobře vše zamícháme. Nejlépe je pyré míchat metlou, aby bylo nadýchané. Nakonec z cibule scedíme máslo, které opatrně zamícháme do pyré, nastrouháme na něj špetku muškátového oříšku a posypeme cibulí. Pyré podáváme horké. Pyré je vhodnou přílohou k pečenému masu, závitkům nebo rybám.
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bramborové pyré

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena