Bramborové karbanátky

Recept na levnější jídlo, které rozhodně zasytí.


4.419x
45 min

Postup přípravy

Vařené brambory ve slupce oloupeme a nastrouháme. Česnek očistíme a prolisujeme. Do brambor vmícháme česnek, žloutky a strouhanku. Nakonec přidáme vejce, olej a podle chuti směs okořeníme majoránkou, pepřem a solí. Hmotu důkladně promícháme.

Z bramborového těsta tvoříme karbanátky, které obalujeme v klasickém trojobalu - mouka, vejce, strouhanka.

V pánvi rozehřejeme oblíbený tuk a bramborové karbanátky v něm smažíme dozlatova.

Bramborové karbanátky podáváme se zeleninovou oblohou nebo kyselými okurkami.

Bramborové karbanátky mají mnohé obměny. Do hmoty můžeme zamíchat strouhaný salám nebo můžeme salám nakrájet na kolečka a do hmoty zabalit. Dále postupujeme stejně. Základní recept je však bez masa.
user-icon

autor Heluli


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborové karbanátky

Zpět na recept