Domácí bramborové krokety s parmazánem

Recept na chuťově výborné kroketové válečky z vařených brambor dochucené sýrem a muškátovým oříškem.


4.312x
45 min

Postup přípravy

Na přípravu domácích bramborových kroket s parmazánem použijeme brambory s červenou slupkou. Parmazán nastrouháme na jemno.

Dobře vykartáčované brambory, všechny stejné velikosti, uvaříme do změknutí v osolené vodě, vaříme je se slupkou. Napůl vychladlé brambory oloupeme a rozmačkáme mačkadlem na brambory do hlubší mísy.

K bramborám přidáme větší žloutky, nastrouhaný parmazán, muškátový oříšek, sůl a čerstvě mletý pepř. Těsto dobře promícháme.

Z bramborového těsta tvoříme válečky, které obalujeme v rozšlehaném vejci a poté ve strouhance. Strouhanku můžeme dochutit čerstvě nasekanou petrželkou.

Bramborové krokety smažíme v rozehřátém oleji dozlatova a pokládáme na sací ubrousek.

Domácí bramborové krokety s parmazánem podáváme jako přílohu k různě připraveným masům.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí bramborové krokety s parmazánem

Zpět na recept