Bramborová vánočka

Máte rádi vánočku? Pokud ano, je tady jeden netradiční recept na vánočku z bramborového těsta.


2.9917x
75 min

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Do veliké mísy nasypeme mouku. Nastrouháme do ní vychladlé nastrouhané nebo prolisované brambory a vmícháme změklé máslo.

Z části cukru, vlažného mléka a droždí uděláme kvásek. Zbylý cukr s mletým badyánem, mlékem a rumem vmícháme do základu. Nakonec doplníme kváskem, rozinkami a nakrájenými ořechy. Vypracujeme hladké těsto, ze kterého vyválíme 9 válečků.

Ze 4 upleteme spodní část vánočky a ze 3 prostřední cop. Dva poslední stočíme jako šňůrku vrchní část vánočky. Jednotlivé vrstvy dáme na sebe a povrch potřeme vejcem.

Bramborovou vánočku pečeme v předehřáté troubě asi hodinu. Upečenou vánočku necháme vychladnout.

Vychladlou bramborovou vánočku pocukrujeme, nakrájíme na plátky a můžeme se do ní pustit.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborová vánočka

Zpět na recept