15 dkg | slanina | |
5 stroužků | česnek | |
1 lžíce | sůl | |
3 ks | vejce | |
2 kg | brambory | |
1 hrneček | mléko | |
2 hrstě | majoránka | |
3 lžíce | hladká mouka | |
1 lžička | mletý černý pepř | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
1 hrneček | olej na smažení |
Oloupané syrové brambory nastrouháme na jemno. Pokud brambory pouští příliš vody, tak ji odlijeme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a česnek utřeme. Nastrouhané brambory osolíme, opepříme, přisypeme majoránku, přidáme vejce, česnek, mírně zaprášíme moukou a přilijeme mléko, to zabrání hnědnutí brambor a bramboráky budou mít krásnou zlatohnědou barvu. Přihodíme nakrájenou slaninu, protože ta nám bramborák nádherně provoní a povýší jeho chuť. Celou směs řádně promícháme. Do rozpáleného oleje vložíme naběračkou nabranou bramborovou směs, rozetřeme ji na pánvi do placky a dozlatova osmahneme z obou stran. Ochutnáme první bramborák a pokud je třeba směs ještě dochutíme. Pokud se nám zdá bramborák přesolený, jednoduše dostrouháme ještě brambory podle potřeby. Bramboráky se slaninou ihned podáváme k jídlu.
Bramboráky na pět způsobů: Klasické, plněné uzeným i pečené v troubě
Bramboráky - česká klasika, která se neomrzí. Ale vyzkoušet tyto smažené placky na různé způsoby se rozhodně vyplatí. Naučíme vás bramboráky tradiční, plněné špenátem, doplněné houbami i fitness variantu z trouby.
Recept na křupavé domácí bramboráky krok za krokem
Kdo by neměl rád bramboráky - bramborové placky, které se připravují smažením tenké vrstvy těsta z nastrouhaných syrových brambor, mouky, vajec, soli a koření. Bramboráky podle tohoto receptu vám budou při smažení mizet pod rukama!
Autor:Richard Novák
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena