Bramboráky s uzeným masem

Dobrý a levný pokrm. Stačí mít po ruce trochu uzeného a pár brambor.


3.1130x
45 min
1×

Postup přípravy

Uzené maso uvaříme ve vodě doměkka. Necháme ho vychladnout a nakrájíme no na drobné kostičky. Mléko ohřejeme - aby bylo horké. Česnek oloupeme a utřeme se solí.

Brambory oloupeme. Polovinu nastrouháme nahrubo a druhou polovinu nastrouháme nahrubo. Do brambor přidáme uzené maso, prosátou mouku, vejce, horké mléko, česnek, podle chuti majoránku, pepř, sůl a vše pečlivě promícháme.

Na pánvi rozehřejeme sádlo a postupně na něm smažíme tenké placičky. Podle potřeby přidáváme sádlo.

Vhodnou přílohou je zelný nebo zeleninový salát. .Bramboráky je taky možné ihned po vyjmutí posypat sýrem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramboráky s uzeným masem

Zpět na recept