Bramboráky s uzeným masem

Dobrý a levný pokrm. Stačí mít po ruce trochu uzeného a pár brambor.


3.1130x
45 min
1×

Postup přípravy

Uzené maso uvaříme ve vodě doměkka. Necháme ho vychladnout a nakrájíme no na drobné kostičky. Mléko ohřejeme - aby bylo horké. Česnek oloupeme a utřeme se solí.

Brambory oloupeme. Polovinu nastrouháme nahrubo a druhou polovinu nastrouháme nahrubo. Do brambor přidáme uzené maso, prosátou mouku, vejce, horké mléko, česnek, podle chuti majoránku, pepř, sůl a vše pečlivě promícháme.

Na pánvi rozehřejeme sádlo a postupně na něm smažíme tenké placičky. Podle potřeby přidáváme sádlo.

Vhodnou přílohou je zelný nebo zeleninový salát. .Bramboráky je taky možné ihned po vyjmutí posypat sýrem.
user-icon

autor admin_tom


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramboráky s uzeným masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká