Vaření.czReceptyBramboračka vhodná pro začátečníky

Bramboračka vhodná pro začátečníky

Snadný recept na výbornou bramboračku, po které se bude i babička olizovat


4.04x
45 min

Ingredience

3-5 stroužkůčesnek
4 ksbrambory
3 lžícemajoránka
1 kscibule
0.25 ksceler
3 lvoda
1 ksmrkev
1 kspetržel
15 kshouby
2 kostkymasox

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

máslo
mouka

Postup přípravy

Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Celer, mrkev a petržel oloupeme a nakrájíme na kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Nakrájenou cibuli osmahneme do sklovata a přidáme nakrájený celer, mrkev, petržel a také osmahneme. Jakmile začne zelenina příjemně vonět, zalijeme ji asi 3 litry vody a přidáme kousky hub. Přivedeme k varu a ochutíme 2 kostkami masoxu. Dále ochutíme solí, pepřem, česnekem a majoránkou, kterou nešetříme. Bramboračku vaříme zhruba 20 minut. Potom přidáme nakrájené brambory a vaříme do změknutí. Barva polévky je závislá na tom, zda jsou houby čerstvé či sušené. Podle toho přidáme jíšku tmavou či světlou - z rozehřátého másla a mouky. Jíšku vléváme do polévky trochu vychladlou. Bramboračku vhodnou i pro začátečníky na talíři ozdobíme petrželkou a podáváme s čerstvým chlebem.
user-icon

autor Annie

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bramboračka vhodná pro začátečníky

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena