Bramboračka se slaninou

Poněkud odlišnější bramboračka, která i tak chutná velice dobře.


2.947x
35 min

Postup přípravy

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Cibule rovněž oloupeme a nasekáme. Slaninu pokrájíme na kostičky a rozdělíme na polovinu.

Na rozpáleném tuku dokřupava vyškvaříme slaninu, přidáme cibulku, brambory a za stálého míchání osmahneme. Zalijeme vývarem a na mírném ohni asi 10 minut vaříme.

Bramborovou kaši v prášku - pouze na 75 ml tekutiny - rozmícháme ve smetaně a vlijeme do polévky. Přimícháme řeřichu a podle chuti osolíme a okořeníme.

Toasty nakrájíme na kostičky. Druhou část slaniny vyškvaříme na pánvi dokřupava, přidáme toastové kostičky a dozlatova osmahneme.

Bramboračku se slaninou rozdělíme na talíře a jednotlivé porce posypeme kostičkami. Bramboračku ihned podáváme.
user-icon

autor admin_hela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramboračka se slaninou

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.